850/512

nds priority switch sp230

NDS Priority Switch SP230

Max vermogen 2300 Watt

zie http://www.wvopzeeland.nl/automatisch-omvormer---wal.html

 

Met de NDS Priority Switch SP230 (voorrangsschakelaar) schakelt het 230V systeem van de kampeerauto of caravan automatisch tussen de 230V walstroom en die van een alternatieve bron. Denk hierbij aan een 12V -> 230V omvormer of een generator. Het wisselen van stekker is dus niet meer nodig.
Tevens is de Priority Switch voorzien van een uitgang waar alleen spanning op staat bij het gebruik van walstroom. Deze kan gebruikt worden voor apparaten die niet op de alternatieve bron aangesloten mogen worden. Denk hierbij aan de koelkast en de accu lader.
Tot slot is de prioriteit schakelaar voorzien van 3 LED’s. Deze geven aan op welke bronnen er spanning staat en of er op de uitgang spanning staat.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De priority switch is een switch voor het beheer van 230V, voor als een installatie twee krachtbronnen heeft, namelijk de hoofdbron met 230V en een tweede die van de omvormer afkomstig is.

Door deze twee krachtbronnen met de ingang van de NDS SP230 te verbinden, zal het vaste netwerk altijd prioriteit hebben om de 230V-installatie te voeden.

Een intelligent systeem dat ervoor zorgt dat de omvormer en de accu’s alleen worden gebruikt al het echt nodig is!

Er zijn 2 uitgangen op de NDS SP230 priority switch, de eerste om alle apparaten mee te verbinden die alleen worden gebruikt als het vaste netwerk aanwezig is, zoals eens airco, koelkast en andere grootgebruikers, de tweede uitgang is bedoeld voor alle extra apparaten die ofwel door de omvormer of door het vaste netwerk kunnen worden gevoed, bijvoorbeeld de 230V stopcontacten van het voertuig of het schip.