booster

NDS Power service

Power Service Basic acculader dynamo


Powerservice, de snelle oplader voor service accu’s

Mijn accu wordt toch al opgeladen door de dynamo van mijn voertuig?


Een wisselstroom dynamo waarmee uw accu normaliter gevuld wordt tijdens het rijden is geen acculader. Deze is dus niet geschikt om een service-accu correct op te laden. Het ontladen van service-accu’s vereist een andere laadparameter dan startaccu’s. Dit kan een wisselstroomdynamo NIET correct uitvoeren. Daarom vereist dit type accu’s een speciale lader, zoals de Powerservice laders. Daar waar uw dynamo een accu met meestal max 4 ampere kan opladen en dan met een maximum van 80% van de accu capaciteit, kan een Power Service lader tot 40 ampere laden en dan 100% vol. U heeft dus altijd sneller en meer energie beschikbaar.

Een ideale lader voor de reiziger die relatief veel onderweg is.


Wilt u onderweg de boordaccu van de camper of caravan snel en volledig kunnen opladen zonder dat u daarvoor veel kilometers hoeft te maken? De NDS Powerservice biedt dan de mogelijkheid om onderweg uw service-accu met 35 ampère (afhankelijk van het model en uw dynamo) per uur op te laden zonder verlies. Deze elektronische acculader is geschikt voor allerlei soorten service-accu’s (gel, agm, natte loodzuur-accu’s) en is daardoor veelzijdig in gebruik.


Werking:

De Powerservice is voorzien van een innovatieve interne microprocessor. Deze zorgt ervoor dat de service-accu twee keer zo snel kan worden opgeladen dan bij gebruik van een wisselstroom dynamo. Het instellen van het type accu wordt via een schakelaar geregeld. Samen met de optimalisatie van de laadcurven, (pulsladen)- waaronder desulfatie -, biedt deze lader het hoogste rendement. Ook na langdurige onderbrekingen of tijdens stilstand.

Wanneer kiezen voor de Powerservice:


De Powerservice is speciaal bedoeld voor service-accu’s en niet voor startaccu’s. Tussen beide typen zit een groot verschil. Dat betekent dat ze ook een andere laadcurve hebben en een andere wijze van opladen vereisen.


Service-accu’s van onder andere caravans, campers, boten en ander voertuigen zijn bedoeld voor cyclisch gebruik; een continu proces waarin ze ontladen en weer opgeladen moeten worden.


Accu’s voor startmotoren moeten altijd opgeladen zijn. Dat wordt geregeld door een wisselstroomdynamo. Dit is GEEN lader maar een generator die stroom (ampère) levert als het voertuig dit nodig heeft.

Aanpassing aansluitingen start en HH accu

                      Aanspassing aansluitingen op b.v EBL 99 van Schaudt


Extra kabel van plus  start accu nar aansluiting 1 van de NDS


Kabel Woon accu achterop de EBL los nemen en aansluiten op 5 van de NDS


Extra kabel aansluiting 2 van de NDS naar de aansluiting woon accu achter op de EBL


Plus D aansluiting naar aansluiting 4 van de NDS

kan afgetakt worden van de EBL  block 2 pen 4