Automatisch omschakelen wal / omvormer

Twee 230VAC bronnen
Als men binnen hetzelfde circuit de 230V apparatuur op zowel de normale netspanning als op een omvormer wil laten werken, dan is plaatsing van een zogenaamde omschakelautomaat (by-pass) een uitkomst.

De omschakelautomaten uit de PTS-serie zorgen voor een feilloze wisseling tussen een tweetal 230V bronnen, bijvoorbeeld net-, paal-, walspanning en een 230V omvormer. De ideale oplossing dus voor campers, boten, bedrijfswagens, marktwagens etcetera, maar ook voor het creëren van een back-up systeem thuis of op kantoor.
De PTS omschakelbox kiest automatisch tussen twee ingangen. Als de netspanning van buitenaf aangesloten wordt, dan werkt de apparatuur vanaf dat moment via het net. Valt de netspanning weg, dan schakelt het systeem weer over naar levering van 230V uit de omvormer. Uw aangesloten apparatuur blijft feilloos doorwerken zonder dat daar verder aandacht aan besteed hoeft te worden.

Wordt er binnen het circuit geen omschakelbox gemonteerd, dan kan de netspanning parallel op de uitgang van de omvormer komen te staan. De omvormer loopt hierdoor onherstelbare schade op.

Naast de combinatie netspanning - omvormer kan de omschakelbox ook gebruikt worden voor netspanning in combinatie met een aggregaat of een aggregaat in combinatie met een  omvormer.
Belangrijke eigenschap is dat deze Power Transfer Switch dubbelpolig (fase en nul) afschakelt.

!
850/430

automatisch omschakelen wal/omv

schakelt automatisch om tussen wal of omvormer

schakel vermogen 2300 Watt

850/431

automatisch omschakelen wal of omvormer

schakel vermogen 5750 Watt